Berichten voor september 2009

Terug naar vorige pagina


Succesvolle Open Dag 2009

Zo'n 85 man kwam op onze open dag af, waaronder veel nieuwe contacten. Houtsoorten werden bewonderd, evenals de nieuwe toonkamer en de tentoonstelling van natuurfotograaf Hans van den Bos. Het weer en lekker eten deden de rest.


Terras van eik en robinia

De balken, vloerdelen en traptredes van dit terras (architect Sander Nelissen) zijn van inlands eiken, de leuningen van robinia. Beide houtsoorten kunnen onbehandeld buiten worden toegepast.


wastafelWaskom

Helemaal handgemaakt en door ons ontwikkeld: wastafel van meelbes met waskom door pottenbakatelier Pijl van Borneo. De kom is naar keuze in verschillende glazuren af te werken, en is ook los verkrijgbaar.


Prachtige glazuren voor waskommen

Proefjes van verschillende glazuren waarmee onze waskommen zijn af te werken. Bijvoorbeeld met de kleur Strand of Bergkristal.


Eiken buitentafel

Stoere buitentafel van blond inlands eiken, voor 6-8 personen. Gaat jaaaaaren mee!


Douglashuis Soest

Voor een huis in Soest (architect Hans van der Wiele - Quest) leverden we potdekselwerk, windveren en waterborden en de makelaars op het dak, alles gemaakt van inlandse douglas.Ook maakten we de deuren, de vloeren binnen en de wandbetimmering van inlandse douglas.

 


Douglashuis Soest

We leverden en legden ook de binnenvloeren van douglas. De wandbetimmering is eveneens van douglas en na het aanbrengen geschilderd.

 


Nieuwe voorraad binnen

Er is een nieuwe voorraad binnen van inlands eiken, moeraseik, douglas en grenen. Mooie kwaliteit, gekocht op de rondhoutveiling in Arnhem. Nu eerst een half jaartje buiten drogen, daarna maken we er weer de meest uiteenlopende dingen van.


Blond inlands eiken

We maakten onlangs een bijzondere vloer van inlands eiken. Lange brede vloerdelen met een hele lichte kleur en veel tekening geven de vloer een stoere landelijke uitstraling.


Olijfes

Een es die ouder dan veertig jaar is, vormt bruin kernhout dat ook wel olijfessen wordt genoemd en een prachtige tekening heeft. Wij maakten er een tafel en bijpassend bankje van.


Slow down you move too fast

Slow Living is de nieuwe trend op woon- en interieurgebied: aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid inplaats van kwantiteit en wegwerp-spullen. Voor Laurenshout is deze trend niets nieuws, aandacht voor maatwerk en duurzame kwaliteit was vanaf het begin ons uitgangspunt.


        Kerst

        De meest gebruikte kerstboom is geen den maar een fijnspar, een boom die         vurenhout levert. Dennenhout komt van de zilverden. Ook onze Kerstdennenboom         is geen den maar een spar.


Nieuwe voorbeelden houtsoorten

In onze toonkamer zijn nieuwe voorbeelden te zien van iepenhout, moeraseik, meelbes, inlands eiken. Het hout is op verschillende manieren te gebruiken, bv. als meubelhout of vloerdelen.


Sidetable van inlands eiken

Onlangs geleverd: sidetable van inlands eiken, donker gekleurd, met drie lades en geruisloos sluitmechanisme.


expositieBuiten Bezig markt 7 sept.

Een leuke kans om kennis te maken met nieuwe klanten. Onze iepen tafel kreeg veel bewondering, en ook de deur van inlands douglas.


RaamRaam voor monument

Voor een huis in monumentendorp De Rijp (NH) hebben we onlangs een driedelig raam met kozijn gemaakt van inlands FSC douglas, inlands grenen en een onderdorpel van inlandse robinia.


Dakopbouw in Amsterdam

In Amsterdam hebben we een dakopbouw gemaakt bestaande uit balken en betimmering van inlands douglas en kozijnen en deur van inlandse robinia.