Berichten voor 2011

Terug naar vorige pagina


 

Schuurdeur met raam

Een variant op de opgeklampte schuurdeur. Deze deur is gemaakt van inlandse douglas, volgens ambachtelijke methode met klampen, spiegelklampen en schoren. Gehengen en klinkstel van gesmeed ijzer.

lees meer

 

 


Leuk artikel over Laurenshout

In de nieuwsbrief van het Plattelandshuis Westerkwartier verscheen een leuk artikel over ons bedrijf.

lees meer


Herbestemming dè trend!

Herbestemmen en hergebruik van oude panden is de trend van de toekomst. In de beleidsnota Modernisering Monumen-tenzorg is herbestemming één van de drie peilers voor nieuw beleid. Wij vinden herbestemming een uitdaging om creativiteit en ambacht te combineren.


Keuken met boekenkast

We maakten onlangs een keuken van licht moeraseiken. Bijpassend maakten we van hetzelfde hout een boekenkast voor de kookboeken. Onderin de kast zit de afvalbak weggewerkt.


Fruitig tafelblad

Een bijzonder tafelblad met in het midden pruimenhout (is bijna niet meer te vinden) en eromheen een rand van appelhout.

 


Moeraseik in de badkamer

Een wastafelmeubel van moeraseik. Mooie houtsoort die goed combineert met een design wastafel. In de bovenste lade zitten nog twee kleinere laatjes verstopt.

lees meer


Massief houten keuken

We leverden een complete keuken van moeraseik met een aanrechtblad van zwart graniet, spatplaten van glas. Ambachtelijk gemaakt en toch strak, en volkomen uniek.


Schuurdeuren op Duurzaamheids-markt

In de zomer stonden we o.a. met deze enorme dubbele schuurdeuren/luiken op de Duurzaamheidsmarkt in Groningen. De deuren zijn op maat gemaakt voor een woonboerderij in Gelderland.

 


Succesvolle Open Dag 2009

Zo'n 85 man kwam op onze open dag af, waaronder veel nieuwe contacten. Houtsoorten werden bewonderd, evenals de nieuwe toonkamer en de tentoonstelling van natuurfotograaf Hans van den Bos. Het weer en lekker eten deden de rest.


Terras van eik en robinia

De balken, vloerdelen en traptredes van dit terras (architect Sander Nelissen) zijn van inlands eiken, de leuningen van robinia. Beide houtsoorten kunnen onbehandeld buiten worden toegepast.


wastafelWaskom

Helemaal handgemaakt en door ons ontwikkeld: wastafel van meelbes met waskom door pottenbakatelier Pijl van Borneo. De kom is naar keuze in verschillende glazuren af te werken, en is ook los verkrijgbaar.


Prachtige glazuren voor waskommen

Proefjes van verschillende glazuren waarmee onze waskommen zijn af te werken. Bijvoorbeeld met de kleur Strand of Bergkristal.


Eiken buitentafel

Stoere buitentafel van blond inlands eiken, voor 6-8 personen. Gaat jaaaaaren mee!


Douglashuis Soest

Voor een huis in Soest (architect Hans van der Wiele - Quest) leverden we potdekselwerk, windveren en waterborden en de makelaars op het dak, alles gemaakt van inlandse douglas.Ook maakten we de deuren, de vloeren binnen en de wandbetimmering van inlandse douglas.

 


Douglashuis Soest

We leverden en legden ook de binnenvloeren van douglas. De wandbetimmering is eveneens van douglas en na het aanbrengen geschilderd.

 


Nieuwe voorraad binnen

Er is een nieuwe voorraad binnen van inlands eiken, moeraseik, douglas en grenen. Mooie kwaliteit, gekocht op de rondhoutveiling in Arnhem. Nu eerst een half jaartje buiten drogen, daarna maken we er weer de meest uiteenlopende dingen van.


Blond inlands eiken

We maakten onlangs een bijzondere vloer van inlands eiken. Lange brede vloerdelen met een hele lichte kleur en veel tekening geven de vloer een stoere landelijke uitstraling.


Olijfes

Een es die ouder dan veertig jaar is, vormt bruin kernhout dat ook wel olijfessen wordt genoemd en een prachtige tekening heeft. Wij maakten er een tafel en bijpassend bankje van.


Slow down you move too fast

Slow Living is de nieuwe trend op woon- en interieurgebied: aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid inplaats van kwantiteit en wegwerp-spullen. Voor Laurenshout is deze trend niets nieuws, aandacht voor maatwerk en duurzame kwaliteit was vanaf het begin ons uitgangspunt.


        Kerst

        De meest gebruikte kerstboom is geen den maar een fijnspar, een boom die         vurenhout levert. Dennenhout komt van de zilverden. Ook onze Kerstdennenboom         is geen den maar een spar.


Nieuwe voorbeelden houtsoorten

In onze toonkamer zijn nieuwe voorbeelden te zien van iepenhout, moeraseik, meelbes, inlands eiken. Het hout is op verschillende manieren te gebruiken, bv. als meubelhout of vloerdelen.


Sidetable van inlands eiken

Onlangs geleverd: sidetable van inlands eiken, donker gekleurd, met drie lades en geruisloos sluitmechanisme.


expositieBuiten Bezig markt 7 sept.

Een leuke kans om kennis te maken met nieuwe klanten. Onze iepen tafel kreeg veel bewondering, en ook de deur van inlands douglas.


RaamRaam voor monument

Voor een huis in monumentendorp De Rijp (NH) hebben we onlangs een driedelig raam met kozijn gemaakt van inlands FSC douglas, inlands grenen en een onderdorpel van inlandse robinia.


Dakopbouw in Amsterdam

In Amsterdam hebben we een dakopbouw gemaakt bestaande uit balken en betimmering van inlands douglas en kozijnen en deur van inlandse robinia.